Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vettel využil opatrnosti soupeřů

Vettel využil opatrnosti soupeřů

Leclerc: Může za to špatný asfalt

Byl to dlouhý závod,“ povzdechl si muž, který ho z velké části udělal. Z posledního místa na roštu se nakonec probil až na druhou příčku v cíli.

Myslel jsem si, že to nikdy neskončí. Přitom mě to ale moc bavilo,“ svěřoval se dále Sebastian Vettel. „Podmínky byly mimořádně obtížné. Počasí se stalo prakticky nečitelným. Teď jsem ale prostě spokojen.

Že by se mohl dostat až na pódium, poznal před závěrečnou neutralizací. „Všiml jsem si, že jsem podstatně rychlejší a dokáži předjíždět. Šlo mně to docela dobře. Hlavně bylo potřeba manévry správně načasovat. Mnozí se chovali v úvodních zatáčkách hodně opatrně. V nich jsem všechny dostal. Fungovalo to tak, že jsem se tam dotáhl na vzdálenost pro použití DRS a na protilehlé rovince šel před ně,“ vysvětloval. Verstappen se ale nacházel už mimo jeho dosah. 

Symbolický obrázek: pozdější vítěz míjí havarované Leclerkovo ferrari

Na Vettelově místě a možná ještě výš mohl na stupních vítězů stát Charles Leclerc. Takhle mu ale zbyly jen oči pro pláč. „Byla to jen drobná chyba,“ vybavoval si osudný okamžik. „Za dosavadní sezonu jsem udělal spoustu větších.

Mladík našel viníka v asfaltu, který v inkriminovaném sektoru prý neodpovídá standardům F1. „Nemůžeme mít tak mizivou přilnavost. Vyletěli tam i jiní, ačkoliv nejeli nijak rychle. To ovšem neznamená, že na havárii nenesu vinu,“ dodal pro jistotu.