Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton závodil nemocný

Hamilton závodil nemocný

Dokonce se zvažovalo nasazení náhradníka

Věřte nevěřte, Lewis Hamilton málem do dnešní kvalifikace vůbec nenastoupil. „Od rána se necítím dobře,“ svěřil se na následné tiskové konferenci.

Podle něj se dokonce zvažovala možnost, že uvolní místo náhradníkovi, tedy Estebanu Oconovi. Protože britský showman je mistrem v propagaci vlastní osoby, je vhodné toto vyjádření brát s rezervou. Očití svědci nicméně potvrzují, že opravdu nevypadal nejzdravěji. K samotnému průběhu boje o pole position pouze podotkl, že sám dobře nechápe, co se vlastně stalo. 

Ani nevolnost nezabránila Lewisu Hamiltonovi v zisku dalšího kvalifikačního prvenství

Podobně je na tom ostatně i jeho šéf Toto Wolff. „Od počátku jsme do toho dali všechno, ale nedokázali jsme pochopit, kam se poděla rychlost. Na středních gumách se to trochu zlepšilo. A v závěru to najednou zafungovalo,“ uvedl v rozhovoru pro rakouskou televizi ORF a politoval protivníka. „Samozřejmě nám pomohl nezdar Ferrari. Pro něj je to určitě frustrující. Je to Sebastianova domácí velká cena a Leclerkovi by pole position slušelo.

Valtteri Bottas zůstal tentokrát trochu ve stínu. „Měl jsem pár problémů, hlavně s brzdami,“ vysvětloval. „Podíváme se, zda všechno sedí, jak má. Zítra bude opět hrát důležitou roli počasí.