Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Gasly neumí předjíždět

Gasly neumí předjíždět

Marko vysvětluje jeho degradaci na jezdce Toro Rosso

Není náhodou, že Red Bull oznámil výměnu Pierra Gaslyho za Alexandera Albona během letní přestávky. Nezávodí se, odpovědní členové vedení nejsou k zastižení, často na dovolené mimo Evropu. Když se týmy F1 objeví v belgickém Spa, už to nebude tak žhavá novinka. Na řádné vysvětlení myšlenkových pochodů vedoucích k výměně jezdce s málo zkušenostmi za jezdce s ještě méně zkušenostmi si tedy ještě počkáme, ale Auto Bildu se podařilo získat alespoň krátké, vcelku hodně tvrdé vyjádření Helmuta Marka.

"Gasly má problém, když se dostane za jiné vozy. Ztrácí pozice a nedokáže předjíždět," řekl šéf motorsportu Red Bullu. "Proto jsme museli reagovat a do konce sezony bude mít šanci Albon. Gasly bude závodit za Toro Rosso a později se uvidí, kdo bude s Maxem (Verstappenem) příští rok."

Že Albon také nemá žádnou jistotu, bylo uvedeno již v oficiální tiskové zprávě Red Bullu: "Tým využije zbývajících devět závodů k posouzení Alexových výkonů, aby mohl učinit kvalifikované rozhodnutí o tom, kdo bude jezdit s Maxem v roce 2020."

Takže Albon má také pouze půl roku, pokud ne méně, aby zazářil v konkurenci Maxe Verstappena. Pokud se mu to nepovede, tak si také může balit kufry a prožívat totéž, co zrovna teď Gasly. Řekl už někdo Markovi, že když hází nováčky do hluboké vody, nemusí to být devět metrů před Niagarským vodopádem?