Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Norrise postihl lehký zánět šlachy

Norrise postihl lehký zánět šlachy

Start ve Spa by ale neměl být ohrožen

Landa Norrise postihla týden před koncem letní přestávky malá nepříjemnost. Pilot McLarenu si totiž přivodil zánět šlachy na levé noze a je nyní nucen nosit podpůrnou botu, která mu umožňuje končetinu odpovídajícím způsobem šetřit.

Jeho účast ve Velké ceně Belgie by se však v ohrožení ocitnout neměla. „Dostal jsem opěrný prostředek pro moji nohu. Příliš jsem dnes chodil a jsem zraněný. Měl bych ale být v pořádku,“ řekl Norris v neděli ve svém živém internetovém vysílání. 

Během letní přestávky se Lando sešel na britském podniku MotoGP s Valentinem Rossim

Ani tato nepříjemnost ovšem dvacetiletému mladíkovi neubírá na optimismu a neopouští jej smysl pro humor. „Budu tuto nádheru muset nosit i do monopostu. Bude to má závodní bota. Hodně mi to pomůže při sešlapování plynového pedálu. Nyní jej budu moci svou nohou rozbít,“ zavtipkoval.

Po první části sezony se Norris nachází s 24 body na 10. místě průběžného pořadí a je zatím nejlepším z trojice nováčků. Tuto jeho pozici by ale mohl vážně ohrozit Alexander Albon, který od závodu ve Spa-Francorchampsu nahradí Pierra Gaslyho v Red Bullu.