Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

USA očekává rekordní návštěvu

USA očekává rekordní návštěvu

Má Netflix takovou moc?

Pořadatel Velké ceny USA letos očekává rekordní počet diváků a zdá se, že za to vděčí Netflixu.

V roce 2018 bylo během víkendu velké ceny v Austinu napočítáno 263 160 diváků (jako součet za všechny tři dny), přičemž v neděli si cestu na okruh našlo 111,580 lidí. Celkově šlo o čtvrtou nejvyšší návštěvu minulé sezony.

Společnost Bobbyho Epsteina ale již teď hlásí překonání loňských čísel a zároveň oznamuje, že hledá místo pro další tribuny. Proč se Texas a jeho okolí zamilovaly do F1 zrovna v roce, kterému opět jasně dominují Lewis Hamilton a tým Mercedes? Podle průzkumů by za tím měla být dokumentární série Drive to Survive mapující minulou sezonu, kterou letos do své nabídky zařadila největší streamovací TV platforma na světě.

"Směřujeme k tomu, abychom měli dosud rekordní návštěvnost. Místa k sezení jsou vyprodána od července, takže uvažujeme, kam by se dala umístit nová tribuna, abychom mohli přivítat více fanoušků," řekl pořadatel v rozhovoru pro ESPN.

"Bude za tím několik důvodů. Máme ohromný hudební doprovod (koncertovat budou Pink a Imagine Dragons) a roky budujeme stálou fanouškovskou základnu. Kromě toho je zde úplně nová věc, série od Netflixu pomáhá prodat více lístků. Všechny naše průzkumy zaměřené na nové zákazníky poukazují na její nesmírně pozitivní dopad pro nás i celou F1. Skutečně můžeme mluvit o zásahu přesně do černého. V rámci víkendu toho nabízíme mnoho, abychom přitáhli pozornost co největšího počtu lidí, ale Netflix dosáhne i na ty, které bychom jinak nedokázali oslovit."

Epstein je připraven s vlastníky F1 jednat o prodloužení licenční smlouvy za hranici roku 2021. Nechce ale dlouhodobý kontrakt, jelikož rokem 2021 má začít nová éra F1 a nikdo neví, jak úspěšná bude.