Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Mercedes byl podle Wolffa za idiota

Mercedes byl podle Wolffa za idiota

Hamilton je ale také jenom člověk

Soudě podle prvotní reakce šéfa týmu Tota Wolffa, vstřebává Mercedes dnešní porážku dost těžko. „Sami jsme se klepli přes prsty,“ vyjádřil se v rozhovoru pro televizní stanici Sky, narážeje na nepříliš povedenou jízdu Bottase a Hamiltona v háku. „Využití větrného pytle je důležité. Chtěli jsme to udělat zvlášť dobře. Místo toho jsme za idioty.

Z pohledu obhájce titulu to ovšem zase takové drama nebylo. „Valtteri jel trochu pomaleji, než bylo potřeba. Pokoušel se využít závětří za jiným autem. Já se zase snažil držet jeho. A za sebou jsem měl další vozy,“ vysvětloval. Zvenku to ale vypadalo, že oba stříbrné monoposty se co nevidět srazí. 

Kdo komu bude gratulovat po velké ceně?

Pro mě je velkým úspěchem, že jsem kvalifikaci vůbec absolvoval,“ pokračoval Hamilton. „Většinu předchozího tréninku jsem absentoval, takže třetí místo beru.

Z rovnováhy britského závodníka dokázal vyvést jen jeden žurnalista, který se na tiskové konferenci zeptal na příčinu havárie ve třetím tréninku: „Přikládáš tomu příliš velký význam, chlapče. Jsem taky jenom člověk!