Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Gaslyho jsme zbavili tlaku, tvrdí Red Bull

Gaslyho jsme zbavili tlaku, tvrdí Red Bull

Degradace do Toro Rosso byla pro jeho dobro

Po Helmutu Markovi se již k tématu výměny Pierra Gaslyho za Alexandera Albona vyjádřil i šéf týmu Red Bull Racing, Christian Horner.

"Řekl bych, že po Maďarsku bylo cítit velké rozčarování. Týden předtím byl frustrující a nelíbil se nám pohled na bodovou tabulku. Myslíme si, že máme stejně dobrý vůz jako Ferrari a můžeme s ním bojovat na trati, ale ne v šampionátu," řekl.

"Viděli jsme, jak je Pierre pod stále větším tlakem médií. Přitom Red Bull je v unikátní pozici, protože má čtyři vozy ve dvou týmech a může měnit jezdce. Cítili jsme, že pro Pierra a jeho další vývoj bude lepší zbavit se velké části tlaku tím, že se vrátí do Toro Rosso."

Kromě Albona byl k dispozici zkušenější Daniil Kvjat...

"O Daniilovi jsme uvažovali, protože v Toro Rosso letos odvádí velmi dobrou práci. Jenže jsme našli pár ale. Jedním bylo, že nechceme Toro Rosso ublížit tím, že mu vezmeme jediného zkušeného jezdce. Kromě toho máme pocit, že Daniila známe. V programu je dlouho, už závodil za Red Bull Racing. A byli jsme zvědaví, co nám předvede Albon, který během prvních 12 závodů sezony ukázal úžasné vlastnosti," vysvětlil.

Horner dodal, že na základě Albonových výkonů se na konci sezony rozhodne, zda v týmu zůstane i v roce 2020. Pokud by ani jeden z trojice Albon, Kvjat, Gasly nevypadal jako dobrý parťák k Maxu Verstappenovi, bude se jezdec hledat mimo juniorský program, což ale momentálně nevypadá jako pravděpodobná alternativa.