Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso žádá od Hornera omluvu

Alonso žádá od Hornera omluvu

Možná ho Tost chtěl do Toro Rosso, míní Horner

V slovním sporu Fernanda Alonsa s Christianem Hornerem někdo lže. Ale pořádně! Tyto dvě osobnosti v Belgii vypustily dvě absolutně protichůdná prohlášení. Zatímco Alonso přesně spočítal všechny nabídky, které mu Red Bull udělal, Horner si je stoprocentně jistý, že za posledních 10 let Alonsa do jeho týmu nikdo nezval.

"Dostal jsem od Red Bullu několik nabídek," řekl Alonso v rozhovoru pro Sky Sports F1. "Vlastně jsem po jedné dostal v letech 2007 (když odcházel z McLarenu), 2009 (když odcházel z Renaultu), 2011 a 2013 (když z Red Bullu odcházel Mark Webber) a dvě letos. Jednu v Monaku a jednu v srpnu.

Takže jsem rád, že se mě na to ptáte, protože komentáře Christiana Hornera a pana Marka byly toto léto zcela mimo mísu. Překvapili mě, když řekli, že jsem zdrojem chaosu, že jsem člověk, se kterým se špatně pracuje. Zaprvé se mnou nikdy nepracovali a zadruhé o mě za posledních sedm let pětkrát nebo šestkrát usilovali. A teď hovoří o loajalitě ke svému juniorskému programu a o mladých jezdcích."

Možná by byla na místě otázka, proč vlastně Alonso odmítal přestup do mistrovského týmu (když v té době tvrdil, že bojuje víc s Adrianem Neweyem, technickým ředitelem Red Bullu, než se Sebastianem Vettelem) a proč ani teď nechce jít do stáje, které se daří vyhrávat velké ceny. Alonso ale ještě dodal, že se mu Horner sice omluvil, ale chtěl by ji dostat veřejnou cestou.

"Bylo to zvláštní a vůči mně velmi nefér . Když jsem zjistil, co Christian o mně řekl, jsem mu poslal email a on se mi stejným způsobem omluvil. Snad se omluví i tento víkend," doufá Alonso.


To se ale dvojnásobný mistr světa mýlil. Horner si nedovede Alonsa u Red Bull Racingu představit, takže jedinou alternativou zůstává, že by své kvality dokázal ve voze sesterského týmu. A to i přesto, že Alonsa prosazovali samotní majitelé F1, kterým se asi nelíbí vyhlídka na jeho působení ve WEC, IndyCar nebo jiné sérii.

"Nejsem si stoprocentně jistý, možná Franz (Tost, šéf Toro Rosso), mu udělal nabídku. Red Bull Racing mu letos nic nenabídl. Fernando Alonso je úžasný jezdec, jeden z nejlepších ve velkých cenách. Ale prostě k nám nesedí. Investujeme do mladých, do juniorů v Toro Rosso.

Myslím, že to pro něj bude smutný odchod z F1, ale rozhodně neměl na stole nabídku od týmu Red Bull Racing. Párkrát jsem mluvil s Flaviem (Briatorem, Alonsovým dlouholetým manažerem), který samozřejmě hledal možnosti. A také jsme obdrželi dotaz od FOM, jakmile byl oznámen Danielův (Ricciardův) přestup," uvedl Horner.