Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Leclerc málem ztratil kontrolu nad autem

Leclerc málem ztratil kontrolu nad autem

Úpravy na voze byly krokem správným směrem

Potřetí za sebou si Charles Leclerc vyjel pole position pro velkou cenu. Po Belgii a Itálii uspěl i v Singapuru, tedy na trati s úplně jiným charakterem.

Jeho poslední kolo bylo famózní. „Skutečně se mně povedlo. Párkrát jsem ale málem ztratil kontrolu nad vozem,“ přiznal. „Týmu se podařilo dát dohromady nastavení, jaké jsme potřebovali. Použili jsme několik nových dílů, které fungovaly opravdu skvěle.

Šéf Scuderie Mattia Binotto se zdál být až zaskočen. „S něčím takovým jsme snad ani nepočítali. Nasadili jsme odlišnou konfiguraci aerodynamických prvků a šlo o krok správným směrem. To je pro nás to nejdůležitější zjištění – že vývoj probíhá úspěšně. Zvláště s ohledem na příští rok. Už po Spa a Monze byl v týmu patrný vzestup morálky. Každý doufal, že i dnes dokážeme něco výjimečného. A dokázali jsme.“ 

Sebastian Vettel nakonec na pole position nedosáhl

K zítřku se ovšem vyjadřoval opatrně: „Myslím si, že také ostatní jsou velmi silní a my víme o několika našich slabinách, které je ještě třeba odstranit.“

Smutným hrdinou kvalifikace se stal Sebastian Vettel. Případný triumf by mu hodně pomohl, rozhodující pokus bohužel pokazil. Zatáčky 3, 14 a 19 neprojel čistě a rezignoval. „Asi jsem předvedl špičkový výkon příliš brzy, protože trať byla stále rychlejší. Potom jsem spáchal drobnou chybu a ztratil jsem tak jakýkoliv důvod kolo dokončit. Čas by beztak nestál za nic,“ svěřil se.