Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel vsadil všechno na jednu kartu

Vettel vsadil všechno na jednu kartu

Leclerc: Tohle nebylo fér!

Vlastně je všechno báječné. Ferrari se dále veze na vítězné vlně. V Singapuru dovršilo hattrick, v nějž po pátečních trénincích věřil jen málokdo. Jenže jeden kaz na kráse se přece jen objevil.

Zcela upřímně. Undercutu od Vettela moc nerozumím. Ale o tom si ještě popovídáme. Zůstávám v pohodě, jen jsem potřeboval sdělit svoje pocity.“ A o chvíli později: „Nehodlám provést žádnou hloupost, to není mým cílem. Chci, abychom dojeli na prvním a druhém místě. Nepovažuji však toto jednání za férové.

Takto konverzoval Charles Leclerc již během závodu se svým týmem. Cítil se podveden, okraden o prvenství, které by mu s největší pravděpodobností spadlo do klína.

Ani tři restarty nepomohly dostat se Leclerkovi před svého týmového kolegu

Na tiskové konferenci se již dal mladík do latě a vyprávěl trochu jiný příběh: „Předem jsme si stanovili určitou strategii a já jsem se držel plánu. Jenže mnohdy se to vyvine úplně jinak. Je vždycky těžké, když člověk přijde o vítězství, ale je to dvojitý úspěch pro naši stáj a z toho mám radost. Přijeli jsme sem s tím, že se snad dostaneme na pódium, a odjíždíme s double.

Pochopení pro zklamání svého kolegy projevil i Sebastian Vettel, i když si v rozhovoru pro RTL neodpustil drobné rýpnutí. „Já jsem nebyl spokojen v Monze (známá causa s propásnutým nájezdem do rozhodujícího kola kvalifikace), on tady. Takže ho chápu,“ prohlásil. „Do kola po zastávce jsem dal úplně všechno a měl jsem štěstí, že dvě auta přede mnou uhnula. Přesto jsem byl překvapen, když jsem zjistil, že jsem před Charlesem. Nebylo to poprvé, co jsem vsadil všechno na jednu kartu.

Uznání se mu dostalo i od konkurence. „Undercut přišel jako blesk z čistého nebe. Byl to hodně odvážný kousek. Jsem přesvědčen, že jeho účinkem bylo překvapeno i samo Ferrari,“ podotkl šéf Mercedesu Toto Wolff.