Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Herta bude oficiálně pilotem Andrettiho týmu

Herta bude oficiálně pilotem Andrettiho týmu

Michael Andretti pohltil svojí juniorku

Michael Andretti v Laguně Seca potvrdil, že jeho stáj bude mít v příští sezoně pět vozů. Vedle Rossiho, Hunter-Reaye, Veache a Marka Andrettiho, na jehož voze se s ním podílí Bryan Herta, bude pátým pilotem Colton Herta.

Herta v letošní sezoně závodí za tým Harding Steinbrenner Racing. Stáj Mikea Hardinga se před rokem stala Andrettiho juniorkou. Přidal se k ní potomek vlastníků baseballového týmu New York Yankees George Steinbrenner IV. a do kokpitu usedl Herta, který předtím závodil v juniorské sérii Indy Lights. Vůz pro něj Andretti nasazoval právě se Steinbrennerem.

I v příští sezoně bude Herta řídit auto s číslem 88, jeho tým se ale bude jmenovat Andretti Harding Steinbrenner Racing. Harding a Steinbrenner budou dál součástí vedení stáje. Andretti už letos poskytoval své juniorce rozsáhlou technickou i personální podporu, tým byl ale ve finančních obtížích a nad jeho budoucností visel otazník. Naopak Andretti získal prostředky na to, aby mohl nasazovat pět vozů.

„Od chvíle, kdy jsem v polovině minulé dekády viděl pro ně závodit mého tátu, bylo mým cílem jezdit za Andretti Autosport. Jsem velmi vděčný Steinbrennerovým a Mikeovi Hardingovi za jejich podporu v mé kariéře,“ řekl Herta.

„U Andrettiho týmu jsem vyrostl, mnoho chlapů tu pracuje ještě od dob, kdy pro ně závodil táta. Jsem si jistý, že se tam hned budu cítit jako doma. Můžu vám s jistotou říct, že tohle bude nejdelší přestávka mezi sezonami, jakou jsem zažil. Nemůžu se dočkat, až skočím do svého vozu pod hlavičkou týmu Andretti Harding Steinbrenner,“ dodal nejmladší vítěz v historii IndyCar.

Herta měl víceletý kontrakt s Hardingem, ale i s Andrettim. Ten měl na něj několikaletou opci, kterou mohl kdykoliv uplatnit. Není tajemstvím, že po Hertovi pokukoval s velkým zájmem McLaren a Zak Brown dal Andrettimu nabídku. Herta měl jezdit pod hlavičkou McLarenu, vše měl po technické stránce zajišťovat Andrettiho tým. Znamenalo by to ale vzdát se Hondy. Ta proto zasáhla, aby elitní stáj udržela, a McLaren se obrátil na tým Schmidt Peterson Motorsports.

„Toto partnerství a expanze Andretti Autosportu přinesou pozitivní směr a nové možnosti všem zúčastněným. Jsem nadšený, že Colton bude dál součástí Andrettiho rodiny. Sledovali jsme jeho růst a vývoj a jsme nadšení, že uvidíme další kapitolu jeho cesty ke špičce v IndyCar Series,“ prohlásil Michael Andretti.