Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Brawnovi se povedlo obhájit kvalifikační závod

Brawnovi se povedlo obhájit kvalifikační závod

Jezdců se později zeptá na jejich názor

Mezi úpravy sportovních pravidel, které by se příští rok mohly párkrát otestovat, než se od roku 2021 stanou pevnou součástí pravidel, způsobil suverénně největší vlnu nevole mezi jezdci plán na vyzkoušení kvalifikačních závodů. Startovali by do něj v obráceném pořadí šampionátu.

Jezdci přišli se spoustou kritiky. Například Lance Stroll by nerad vyměnil současnou vyřazovací kvalifikaci, v níž účastníci musejí na trati bojovat o každou setinu sekundy, za 25kolový závod, jenž by beztak nevyřešil problém s předjížděním. Někteří byli méně konstruktivní, kupříkladu Lewis Hamilton za takovýmto výmyslem vidí snahu zakrýt selhání v návrhu technických pravidel pro rok 2021, která se jemu osobně moc nezamlouvají. Sebastian Vettel rovnou použil známé anglické slovo "bullshit". Ross Brawn je ale v Rusku dokázal uklidnit.

"S Chasem (Carreym) a Rossem (Brawnem) jsme si dobře popovídali. Vysvětlili nám, jak to myslí," řekl Valtteri Bottas. "Právě se probírají různými návrhy a myšlenkami a my jako jezdci jsme požadovali, aby nás z toho nevynechali, protože k těmto věcem máme co říct.

Souhlasili, že než o něčem rozhodnou, zeptají se na náš názor. S tím jsme spokojeni, protože se ve skutečnosti neobáváme ničeho jiného, ​​než že se najednou doslechneme o přijetí opatření, o kterém my budeme předem vědět, že nebude fungovat."