Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari skončilo s velkými vývojovými soubory

Ferrari skončilo s velkými vývojovými soubory

Bude se snažit vytěžit maximum ze současného vozu

Ferrari v Singapuru nasadilo soubor nových dílů, které měly zlepšit konkurenceschopnost vozu SF90 na tratích, které nejsou vyloženě rychlé. V Singapuru bylo dosaženo double, v Rusku byl vůz také od prvního dne konkurenceschopný. Scuderia netají, že toto je vůz, se kterým dokončí sezonu. Než se z aktuální konfigurace naučí dostávat maximum, beztak již nebude vhodný čas přijít s něčím dalším.

"Teď už mohu říci, že jsme pozornost skutečně soustředili na další vůz, který právě vzniká u nás v továrně," řekl Mattia Binotto. "Pokud tento rok budeme mít ještě nějaké další nové díly, už to určitě nebudou soubory o velikosti toho singapurského."

Sebastian Vettel v Rusku dodal, že další desetinky se daří z vozu ždímat i díky větší svobodě při nastavování vozu, nejen díky vyššímu přítlaku.

"V podstatě jsme našli správnou cestu," řekl čtyřnásobný šampion. "Nyní si můžeme lépe pomáhat nastavením. I samotná vylepšení jsou krokem vpřed a teď máme více přítlaku. Vůz lépe sedí na trati a díky novým možnostem při jeho nastavování můžeme ulevit té nápravě, která nás více limituje, což může být někde přední a jinde zadní."