Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Okruh v Suzuce bude v sobotu policejně uzavřen

Okruh v Suzuce bude v sobotu policejně uzavřen

Urychleně se demontuje vybavení pro televizní přenos

Suzuka se připravuje na příchod tajfunu Hagibis. Podle všeho to žádná sranda nebude.

Sportovní ředitel FIA Steve Nielsen v rozhovoru pro televizní stanici Sky uvedl, že organizátoři vycházejí z meteorologické předpovědi amerického vojenského námořnictva. Podle ní se dá v sobotu počítat s takovou silou větru, která prakticky vylučuje bezpečný pohyb osob venku.

Celý areál bude tudíž policejně uzavřen a kromě ochranky a několika osob, zajišťujících nejnutnější služby, se v něm nebude smět nikdo zdržovat. Všichni, kteří mají s velkou cenou co do činění, byli vyzváni, aby nápor bouře přečkali ve svých hotelích.

V ohrožení je však i zařízení autodromu. Právě v těchto chvílích stovky bleskově povolaných dobrovolníků demontují veškeré vybavení, potřebné pro televizní přenos. Dočasné útočiště nalezne v narychlo uvolněných garážích. Problém je v tom, že vše musí zase v neděli bezvadně fungovat. Výstavba ovšem za normálních podmínek zabere tři dny… 

Valtteri Bottas si už našel náhradní aktivitu...

Odstraňují se také veškeré provizorní stavby v padoku, reklamní prvky, prodejní stánky, prostě vše, co postrádá potřebnou stabilitu.

Příznivou zprávou je, že tajfun už v sobotu večer bude znatelně slábnout a v noci na neděli se jeho jádro rozpadne. Následující den by dokonce už neměla spadnout ani kapka.

V souvislosti se zásadní změnou programu byl také upraven režim uzavřeného parkoviště (Parc Fermé). Nyní platí od soboty 0.30 hodin místního času do nedělních pěti hodin a dále mezi kvalifikací a závodem od 10 do 14.10 hodin.