Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Jádro tajfunu nakonec Suzuku těsně minulo

Jádro tajfunu nakonec Suzuku těsně minulo

V oblasti přestává pršet

Suzuka je z nejhoršího venku. Podle očitých svědků srážky v oblasti ustávají a také vichr ztrácí na intenzitě. O tom, jak vypadá situace přímo na okruhu, však dosud informace scházejí.

Autodrom měl veliké štěstí, protože tajfun Hagibis se na poslední chvíli odklonil více na východ, takže ho nezasáhl plnou silou. Přesto v regionu podle hrubých odhadů spadlo až 130 milimetrů srážek a vítr dosahoval rychlosti 94 km/h.

Ovšem jen v pouze 30 kilometrů vzdáleném městě Óšima živel strhával střechy, vyvracel stromy a demoloval automobily. Podle agentury NHK bylo celkem evakuováno 800 tisíc osob, především v nejhůře postižené prefektuře Čiba. Postiženo však bylo i Tokio. Nadále platí čtvrtý, tedy druhý nejvyšší stupeň varování.

Takovýto balíček pro přežití obdržel každý člen týmu Mercedes

Jezdci neplánované volno trávili různým způsobem. Romain Grosjean stavěl plastikový model šestikolového Tyrellu P34 z roku 1976. Max Verstappen a Carlos Sainz si to rozdali v počítačové hře FIFA. George Russell si chtěl zahrát bowling, jenže prostory herny se změnily na evakuační centrum.

Lewis Hamilton měl v úmyslu v pátek večer odcestovat do Tokia, naštěstí mu jeho záměr rozmluvili. Borci z McLarenu absolvovali kurz přípravy a následné konzumace suši. Daniil Kvjat dal přednost sauně a Charles Leclerc se šel jednoduše prospat.