Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel zajel neuvěřitelné kolo

Vettel zajel neuvěřitelné kolo

Ferrari se z ničeho dostalo až na špici

Mediální výstupy po kvalifikaci jsou tentokrát skromnější. Jezdci i další zainteresovaní už mají plnou hlavu přípravy na závod, který startuje v 7.10 hodin.

Vítěz, a nutno dodat, že poněkud nečekaný, Sebastian Vettel se omezil na konstatování, že tohle je teprve začátek. „Jsem docela překvapený. Nepředpokládali jsme, že budeme okupovat první řadu,“ dodal.

Povídavější byl Charles Leclerc: „Seb předvedl neuvěřitelné kolo a pole position si plně zaslouží. Pro mě byl jednoduše moc rychlý. Jenže teď přijde závod a v něm je možné všechno. Pozor na Mercedes, bude zlobit. Soustředíme se na to, abychom po startu udrželi dvojité vedení.

 

Co vymyslí stratégové Mercedesu na překonání rudé bariéry?

 

Hůře se hledala slova šéfovi Mercedesu Totovi Wolffovi v rozhovoru pro televizi Sky. „Za normálních okolností bychom tady měli mít převahu, ale Ferrari se z ničeho dostalo až na špici. Pokud vyladí dokonale auto, je mimořádně silné. My jsme se potýkali s problémy v rychlých kolech,“ posteskl si.

V závěrečné fázi byli nedostižní,“ přidal se Valtteri Bottas. „Ale není ještě všechno ztraceno. Ferrari má samozřejmě výhodu v lepší výchozí pozici, ovšem za pár hodin se uvidí. Pokusíme se na něco přijít.