Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kubica možná nestihne start do velké ceny

Kubica možná nestihne start do velké ceny

Co se ve Williamsu odehrálo před kvalifikací?

Do VC Japonska možná odstartuje pouze devatenáct vozů. Na kubicově williamsu se mění podvozek. Zda mechanici práci v šibeničním termínu stihnou, je na vážkách. Spíše to vypadá, že ne.

Polský závodník auto rozbil hned na počátku kvalifikace. „Zaplatili jsme velikou cenu za malou chybičku,“ postěžoval si před kamerou televize Sky. „Chtěl jsem právě zahájit svoje rychlé kolo a přidal jsem. Přitom se ale moje zadní kolo ocitlo lehce mimo trať a bylo to. Dostal jsem se na trávu a trefil zeď. Přispělo k tomu více faktorů. Nechci ale jít od úplných detailů. Řeknu to tak. Vše začalo ještě před kvalifikací.“ Pokud se podaří vůbec dát vůz dohromady, bude Kubica začínat z boxové uličky.

Neslavný Magnussenův návrat do boxů

Další nešťastník Kevin Magnussen za viníka své bouračky jednoznačně označil vítr. „Patrně přišel silný poryv a já kvůli němu ztratil záď,“ vysvětloval. Jeho monopost je poničen více, než se původně předpokládalo, a musela se v něm vyměnit převodovka. Penalizace v podobě posunu o pět míst vzadu je však v tomto případě víceméně symbolická a Dán by na startu neměl chybět.

Totéž platí u Nika Hülkenberga. Poruchu hydrauliky v jeho renaultu se podařilo diagnostikovat a oprava nepotrvá dlouho.