Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Mistři pogratulovali Hamiltonovi

Mistři pogratulovali Hamiltonovi

I šestý titul je něčím výjimečný

Na Lewise Hamiltona se poslední dva týdny přirozeně valí gratulace a slova chvály z každé strany. Z SMS zpráv si nejvíce cení tu, která přišla od Fernanda Alonsa, dvojnásobného mistra světa a bývalého velkého rivala, kterého si ale také pamatuje jako prvního týmového kolegu ve F1.

"Jedna zpráva mi přišla i od Fernanda," pochlubil se Hamilton v Brazílii, kde ho tento víkend čeká předposlední závod sezony. "Moc mě to potěšilo, jsem za ni velmi rád. O to více, že ​​jsme si v průběhu let prošli pestrou paletou situací. Co se ale nikdy nezměnilo, je můj respekt vůči němu, jeho úspěchům i schopnostem. A také proto, jak vyspěl během svého angažmá u McLarenu."

Z osobních blahopřání vypíchl gratulaci od čtyřnásobného mistra světa Sebastiana Vettela, který za ním zašel po skončení Velké ceny USA.

"Pocit, že mě lidé uznávají, není mou hlavní motivací, ale beru to jako poctu. Když si někdo, hlavně někdo jako Seb, kterého ohromně respektuji kvůli jeho schopnostem, najde chvíli a přijde vám prokázat úctu, je to skvělé. Oba víme, kolik úsilí musíme vynakládat, abychom mohli dělat to, co děláme," prohlásil staronový šampion.

V médiích rezonuje uznání ze strany populárního Roberta Kubicu.

"Myslím, že samotné číslo šest mluví samo za sebe," řekl polský závodník. "V této sezoně podle mě vynikl hlavně v těch závodech, ve kterých neměl nejrychlejší vůz a přesto zvítězil, nebo alespoň zajel výsledek nad očekávání. Podle mě právě to dělá z Lewise závodníka, kterého je mimořádně těžké porazit. Téměř nemožné. Mám z jeho úspěchů radost. Známe se už hodně dlouho a letos opět několikrát ukázal, jak je výjimečný."