Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kdo to vlastně stál na pódiu?

Kdo to vlastně stál na pódiu?

Maminka pomohla Verstappenovi zvítězit

Málokdo věděl, jakou osobu Red Bull Racing minulou neděli poslal na stupně vítězů slavit spolu s Maxem Verstappenem. Jmenuje se Hannah Schmitzová a významně přispěla k dosažení vítězství, když po výjezdu safety caru se rozhodla stáhnout Verstappena z vedení závodu kvůli nasazení nových pneumatik.

"V takové chvíli se na závod díváte jako na šachovnici. Jako lídr závodu víte, že vůz za vámi udělá opak toho, co vy. A vzdát se vedení je odvážný tah. Neuděláte ho, pokud si nejste jisti, že se do čela vrátíte díky soubojům na trati. Max si to už jednou vyzkoušel (po první zastávce v boxech) a věřili jsme, že pokud bude mít výhodu lepších pneumatik a pustí pouze jednu pozici, tak se dokáže vrátit do vedení," řekl šéf týmu Christian Horner.

"Hannah je s námi léta. Loni byla na mateřské dovolené, teď se ale vrátila a opět pracuje naplno. Do práce to má z domova daleko, každý den stráví hodiny cestováním. Avšak je odhodlaná, miluje svou práci a z toho mám velkou radost. To ona rozhodla o strategickém tahu, proto bylo správné poslat ji, aby převzala trofej. Rádi bychom takto podnítili všechny pracující mámy. Je důležitou součástí našeho týmu."