Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Honda chystá boj o titul

Honda chystá boj o titul

Příští rok už bude připravena

Honda se stále nezavázala zůstat ve F1 po roce 2020, ale ví, čeho chce dosáhnout příští rok. Spolu s Red Bullem chce úspěšně zaútočit na titul.

"Po našem návratu do F1 v roce 2015 nás čekalo pár těžkých let a dost nás to tehdy bolelo," řekl Takahiro Hačigo, generální ředitel Hondy. "Tento rok jsme dosáhli vítězství a nyní si dáváme za cíl zisk titulu s Red Bullem v roce 2020."

Bez vítězného vstupu do sezony by tým mohl přijít o Maxe Verstappena, jenž již nebude spokojen s ničím jiným, než s bojem o mistrovský titul.

"Ještě na to nemyslím," prohlásil Nizozemec o svém budoucím kontraktu. "V první řadě budu zvědav, jak se dodrží všechny sliby, to bude důležité. Příští rok chceme vyhrávat závody a získat titul. To je cílem mým i Red Bullu. Ale ohledně roku 2021 je ještě mnoho otazníků, takže nebudu spěchat."

Stejnou sebedůvěru projevuje i Helmut Marko, šéf motorsportu Red Bullu.

"Učíme se na vlastních chybách a jsme, tentokrát oprávněně, optimističtí. Věříme, že příští rok budeme bojovat o titul," uvedl Marko. "Letos jsme udělali jednu velkou chybu, že jsme vůz dokončili na poslední chvíli. V prvních závodech jsme kvůli tomu zaostávali. Nyní jsme si dali za cíl být konkurenceschopní od prvního závodu příští sezony."