Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull je s vývojem ve dvoutýdenním předstihu

Red Bull je s vývojem ve dvoutýdenním předstihu

Tentokrát bude na první závody dobře připravený

Helmut Marko tvrdí, že vývoj a příprava výroby vozu pro následující sezonu ještě nikdy nešly tak dobře. Tým z Milton Keynesu má být o dva týdny v předstihu oproti běžnému harmonogramu. Cílem je mít co nejsolidnější a nejreprezentativnější podobu auta už první den zimních testů, které budou nejkratší v moderní historii F1. Následně má tým zabojovat o vítězství v první velké ceně roku 2020.

"Dostali jsme lekci a poučili jsme se. Příští rok nebudou žádné výmluvy," řekl šéf motorsportu Red Bullu pro Servus TV. "Motor Honda má špičkový výkon, Max (Verstappen) je špičkový jezdec, takže ještě potřebujeme dobré šasi. Aktuálně jsme o dva týdny v předstihu oproti běžnému harmonogramu. Ještě nikdy jsme na tom nebyli takto dobře."

Verstappen věří, že konečně, poprvé v kariéře, zabojuje o mistrovský titul.

"Jsem optimistický. V Red Bullu jsem jako doma a všechno tady jde hladce, to je nejdůležitější. Všichni toužíme po vítězství. Zůstávám klidný a věřím, že s Red Bullem zabojuji o titul," řekl nizozemský závodník."

Verstappen ale řekl i to, že dobrý vstup do sezony bude klíčový pro jeho setrvání v týmu. Smlouvu má pouze do konce roku 2020 a nerad by si nové místo hledal na poslední chvíli. Takže se nejspíš bude chtít rozhodnout dříve, než se přiblíží letní přestávka.

Uvidíme tohle příští rok častěji?