Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappenův vítězný vůz za nejbližším rohem?

Verstappenův vítězný vůz za nejbližším rohem?

Příští rok by to mělo vyjít

Když se loni v zimě žurnalisté Maxe Verstappena ptali na šanci bojovat letos o titul mistra světa, odpovídal spíše vyhýbavě. Chtěli bychom..., uvidíme..., pokud Honda..., dáme do toho všechno... Po roce je vidět zásadní změnu nálady a nebojovat v roce 2020 o titul by Nizozemce moc zklamalo.

"Ano, určitě," odpověděl 22letý závodník na otázku, zda je po roce blíže k vozu, v němž by se mohl stát šampionem a přerušit tak s Red Bullem a Hondou vítěznou šňůru Mercedesu.

"Podle plánů pro příští rok... Jistě, počkáme a uvidíme, to je třeba říci. Výsledky vždy závisí také na tom, jak zimu zvládnou konkurenti. Rozhodně máme v plánu bojovat o titul a uděláme vše pro to, abychom na začátku příštího roku byli okamžitě konkurenceschopní," prohlásil Verstappen.

Očekávání vzrostla díky Hondě, která týmu dodává lepší motory, než před rokem většina padoku pokládala za možné.

"Udělali jsme pár hodně dobrých výsledků, ale pro mě byla stejně důležitá spolehlivost (jako výkon). Ta byla velmi dobrá, můžeme říci, že po celý rok. Vývoj motoru rychle postupuje, ale samozřejmě vždy chcete ještě více, takže nikdy nebudeme úplně spokojeni. Ale jsme na tom dobře, máme dobrý základ pro příští sezonu. Byl to rok, kdy jsme se spolu hodně naučili a nepochybuji, že ten příští může být výborný."