Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Hamilton je lepší, než byl Schumacher

Hamilton je lepší, než byl Schumacher

Eddie Jordan vám to vysvětlí

A opět tady máme téma výjimečnosti Lewise Hamiltona. Velkou poklonu mu složil Eddie Jordan, jenž jako první ve F1 zaměstnal Michaela Schumachera a svůj tým F1 vlastnil až do roku 2005.

"Každý má, samozřejmě, vlastní názor, ale podle mě už Lewis Michaela předčil," řekl Jordan pro talkSPORT. "Michael začínal u mě, mám ho moc rád, ale mnoho lidí zapomíná na jednu věc. Měl jsem u sebe jezdce jako (Rubense) Barrichella, (Eddieho) Irvinea, (Giancarla) Fisichellu a (Jeana) Alesiho a vždy když jsem o nich jednal s Ferrari. Na stole byly podmínky, které totálně vylučovaly, aby se Michaelu Schumacherovi stalo něco takového, jako Lewisovi nyní v Austinu."

Připomeňme, že Hamilton byl letos ve VC USA druhý, vyhrál jeho týmový kolega Valtteri Bottas.

"Kdyby ty věci měl ve smlouvě Lewis, mohl být v cíli před Bottasem. Když jedna polovina garáže diktuje druhé podmínky, tak to není žádná soutěž. To je kaz na Michaelových úspěších. Je sedminásobným mistrem, ale o kolik titulů by přišel, nebýt vlivu a podpory z opačné strany garáže? A to nemluvím pouze o osazenstvu, ale také o jezdcích. Lewis je, podle mě, už teď v jiné lize, protože za sebe bojuje jen on sám. Celá jeho rodina a všichni přátelé na něj musí být pyšní," uvedl Jordan.