Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

McLaren si potřebuje udržet pokoru

McLaren si potřebuje udržet pokoru

Stáj nesmí usnout na vavřínech

Loňský ročník představoval pro McLaren spíše trápení. Druhá sezona s pohonnými jednotkami Renault již je ale v podání britské stáje zcela jinou písničkou. Během letošního roku se totiž prezentuje v mnohem lepším světle a v Brazílii si závod před koncem sezony zajistila konečnou čtvrtou příčku v Poháru konstruktérů. Stalo se tak navíc vskutku stylovým způsobem. Carlos Sainz byl totiž v cíli klasifikován jako třetí a získal tak pro tým první pódiové umístění po pěti letech.

Šéf stáje Andreas Seidl ovšem upozorňuje, že i při dalších krocích na cestě zpět na vrchol potřebují wokingští zůstat pokorní. Zároveň se nesmějí nechat unést vydařeným letošním ročníkem.

„Máme vysoké cíle. Ve střednědobém horizontu rozhodně chceme stáhnout ztrátu na nejlepší týmy a znovu bojovat o pódia a vítězství. Současně ale musíme být realističtí ohledně toho, čeho můžeme v příštím roce dosáhnout. Chováme spoustu respektu ke třem nejlepším týmům a k tomu, co dělají. Zároveň ale musím zajistit, abychom si v týmu udrželi respekt i vůči všem ostatním stájím, se kterými momentálně bojujeme. Všichni totiž rok co rok tvrdě usilují o zlepšení,“ říká bývalý šéf programu Porsche v LMP1.

Třetí místo Carlose Sainze ve VC Brazílie znamenalo pro Andrease Seidla první pódiový úspěch v roli šéfa McLarenu

 

„Pro všechny z týmů, které v padoku jsou, pracují skvělí lidé a talenti. Je to tedy velice komplexní sport a proto nikdy nemůžete nic považovat za jisté. Je důležité, abychom zůstali pokorní a nenechali se unést pokrokem, který se nám oproti loňskému roku podařilo letos udělat. Musíme prostě i nadále tvrdě pracovat, abychom se jako tým zlepšili.“

„Potřebujeme vyvinout rychlejší auto, naše procesy a metodiky. Během dalších měsíců a let musíme poskládat všechny kousky, o kterých si myslíme, že jsou důležité pro návrat na vrchol. Jistě, v roce 2021 budou zavedena nová pravidla. Pomůže nám zejména rozpočtový strop. Ale zvláště tři nejlepší týmy jsou před námi, protože zkrátka odvádějí lepší práci. Neexistuje žádný automatický mechanismus, který by nás tam dostal.“

Zatímco na pódiové umístění čekal McLaren před Sainzovým bronzem v Brazílii pět let, poslední triumf stáje je již starý dokonce sedm let. Shodou okolností došlo i k němu na Interlagosu. Roku 2012 si zde dojel pro vítězství Jenson Button.