Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Vztahy a F1 lze těžko skloubit, míní Hamilton

Vztahy a F1 lze těžko skloubit, míní Hamilton

Jeho maximem jsou dva psy a jeden synovec

Šestinásobný mistr světa se nechal slyšet, že udržovat osobní vztahy mimo prostředí F1 je pro závodníka mimořádně náročné. Reagoval tak na dvě zprávy z osobních životů jeho kolegů. Zatímco jeho dlouholetému soupeři Sebastianu Vettelovi se těsně před víkendem v Abú Zabí narodilo třetí dítě, týmový kolega Valtteri Bottas oznámil rozvod.

"Sebovi gratuluji, jistě je úžasným otcem," řekl Hamilton. "Já osobně ale horko těžko udržím naživu dva psy a jsem strýcem. Více nezvládám, a i tak je to dost těžké," pousmál se.

"Jsme na tom podobně jako většina vrcholových sportovců, ale ne všichni z nich jsou mimo domov tak strašně velkou část roku jako my. Kvůli tomu se pak obtížně řeší problémy, když se nějaké ve vztahu objeví, pokud to někde začne skřípat. Těžko řešit tyto věci a zároveň se soustředit na svou konkurenceschopnost. Ale někteří, jako Seb, to přesto zvládají."

K hrdým otcům a manželům jistě počítáme Kimiho Räikkönena, jenž dává přednost soukromému tryskáči před komerčními lety, aby se ze závodů co nejdříve vrátil domů do Švýcarska. O dost těžší to mají závodníci s rodinami v Americe, jako například dvojnásobný otec Sergio Pérez. Lewis Hamilton si zatím užívá svobodu starého mládence - multimilionáře.