Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Racing Point se může rychle přejmenovat

Racing Point se může rychle přejmenovat

Stroll uvažuje o nákupu Aston Martinu

Tým Racing Point by už do příští sezony mohl nastoupit opět pod jiným jménem. Tentokrát by to bylo jméno britské automobilky. Vozy by mohly být oděny do zeleného hávu a nést loga Aston Martinu.

Stáj je ve vlastnictví skupiny investorů vedené Lawrencem Strollem, otcem Lanceho Strolla. Má se za to, že jeho majetek má hodnotu kolem 2,5 miliardy amerických dolarů (60 miliard korun). Akcie Aston Martinu jsou přitom k mání za poměrně nízkou cenu. Automobilka je ztrátová a zatímco loni emitovala své akcie na burze za 19 liber za kus, dnes je zájemce koupí za pět liber. Stroll by se tedy mohl dostat ke kontrolnímu podílu a údajně má zájem.

Obchod vyhovuje i z hlediska motorů. Sportovní automobily Aston Martin jsou osazeny motory Mercedes-AMG a tým Racing Point také používá stejnou značku. Nejspíš by došlo k rychlému ukončení vztahu Aston Martinu s týmem Red Bull, v němž je britská automobilka titulárním sponzorem, ale málo viditelným kvůli mnohem propagovanějšímu partnerství Red Bullu s Hondou. Otazník by visel i nad plánovaným návratem Astonu do vytrvalostního mistrovství světa, kam chce nasadit svůj hypersport Valkyrie, navržený ve spolupráci s Adrianem Neweym a týmem Red Bull.

Tým Racing Point odmítl "komentovat spekulace a drby", Aston Martin se nevyjádřil vůbec.