Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hamiltonovo tajemství prý vyzradil Hamilton

Hamiltonovo tajemství prý vyzradil Hamilton

S Wolffem, nebo proti němu?

Bývalý mluvčí Ferrari Alberto Antonini obvinil Lewise Hamiltona, že to byl on sám, kdo médiím poslal zprávu o svém setkání se současným prezidentem italské automobilky Elkannem. Nakonec, proč by mu vadilo, že Mercedes ví o zájmu konkurence. Těžko může existovat vhodnější způsob, jak si vylepšit vyjednávací pozici. Připomeňme, že od roku 2021 začne pro týmy platit rozpočtový strop, čímž se špičkovým stájím uvolní desítky milionů dolarů ročně. Avšak platy jezdců pod strop nespadají a mnozí z nich si plánují, že by si mohli vyjednat astronomické gáže.

"Představte si, co by z toho udělala média, kdyby se o tom dozvěděla," vysvětluje Antonini poté, co prozradil, že Nico Rosberg byl na návštěvě v továrně Ferrari v době, kdy tým hledal náhradu za Kimiho Räikkönena. "Jenže, nestalo se vůbec nic. Řeknete si, že to byl pouze Nico, jenže v Maranellu už byl i Toto Wolff. Dokonce jsme zašli na večeři. A nejen my dva. A nic z toho se nedostalo do novin.

Pokud chcete setkání udržet v tajnosti, obvykle se to podaří. Takže pokud se na veřejnost dostaly zprávy ne o jednom, ale o obou setkáních Hamiltona s Elkannem, tak kvůli tomu, že někdo chtěl, aby se o tom média dozvěděla. A Ferrari to určitě nebylo, management má žonglování s horkými brambory už teď plné zuby, a to ho ještě čeká příští rok se stejnou jezdeckou dvojicí. Kdo by chtěl tým destabilizovat vypouštěním klepů o Hamiltonově příchodu?

Mnohem pravděpodobnější je, že to prozradil někdo, komu to vyhovuje. Někdo by si mohl myslet, že Hamilton si vylepšil pozici pro jednání o nové smlouvě s Mercedesem. Já v tom ale spíše vidím způsob, jak Lewis a Toto mohou přesvědčit svoje šéfy ve Stuttgartu, aby jim nezavírali penězovod."