Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamiltonovi zájem Ferrari lichotí

Hamiltonovi zájem Ferrari lichotí

Do Maranella by se možná mohl stěhovat spolu s Wolffem

Pokud ho nemůžeš porazit, možná si ho můžeš koupit. Takto prý uvažuje současné vedení automobilky Ferrari, které již 12 let čeká, že Scuderia získá další mistrovský titul. Lewis Hamilton v Abú Zabí přiznal, že s nejvyšším představitelem Ferrari mluvil za zavřenými dveřmi. Více říci nechce, ale přiznává, že mu zájem Ferrari lichotí.

"Dá se říci, že je to první kompliment ze strany Ferrari za posledních 13 let," pousmál se staronový šampion. "Skutečně si nevzpomínám, že by mě někdy někde zmínili. Takže jim děkuji, s radostí přijímám. Nic to neznamená, jsou to pouze slova, ale potěšila mě. Že jim to trvalo, než si mě všimli..., ale i tak jsem rád.

V současnosti mají dva skvělé jezdce. Nikdo neví, co příští rok přinese přestupový kolotoč, ale já na to teď ani nemyslím. Jsem součástí týmu skvělých lidí a mám jim za co být vděčný. Stále jsem pod platným kontraktem a jednání ještě nezačala."

I šéf Scuderie Mattia Binotto se rozhodl tvářit, že není možné, aby se o přestupu šestinásobného mistra světa jednalo s ročním předstihem.

"Na takové věci je ještě příliš brzy. Zrovna skončila sezona 2019 a naši plnou pozornost vyžaduje rok 2020. Nic není důležitější než tohle," prohlásil.

Binottův protějšek u Mercedesu Toto Wolff vidí asi tak 75% šanci, že Hamilton nepřestoupí do Ferrari.

"Myslím si, že když se na to podíváte racionálně, tak vše nasvědčuje tomu, že by měl zůstat s námi. Ale jsou zde i faktory jako potřeba nové výzvy, smlouva z říše snů, s tím je třeba také počítat. Dávám tomu tak 25% šanci," odhadl.


Wolffovi prý nevadí, že jezdec, se kterým má smlouvu ještě na celý rok, vyjednává s největším konkurentem.

"Já s tím nemám žádný problém. Žijeme ve svobodném světě. Chápu, že každý musí přemýšlet nad kariérními možnostmi a chce si pro sebe vybrat tu nejlepší. To platí pro jezdce stejně jako pro všechny ostatní. Nejrychlejší jezdci vždy hledají nejrychlejší vozy a nejlepší týmy zase hledají nejlepší jezdce," řekl šéf týmu Mercedes.

Objevily se ale zprávy, že Ferrari chce na svou stranu získat nejen Hamiltona, ale i jeho šéfa. Pěkně by do toho zapadalo dřívější Hamiltonovo vyjádření, že sice chce zůstat v týmu Mercedes, ale obává se negativního dopadu, jenž by mohl mít případný Wolffův odchod. Samozřejmě, potvrzení jsme se nedočkali.

"Ferrari je úžasná značka, ale můj příběh s Mercedesem se nedá opakovat. Věřil mi natolik, že mi umožnil být spoluvlastníkem týmu, takže jsem tady i jako podnikatel. Na základě toho vznikly vazby, které nelze jen tak rozvázat," vysvětlil Wolff.

Wolffův podíl v týmu Mercedes je silným argumentem, na druhé straně ale už jednou akcie stáje prodával. Při přestupu do Mercedesu se musel zbavit podílu v týmu Williams.