Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Rossi a Hamilton si vyměnili stroje

Rossi a Hamilton si vyměnili stroje

Lewis v sedle, The Doctor v kokpitu

Anoncovaná „výměna rolí“ mezi Lewisem Hamiltonem a Valentinem Rossim se stala realitou. Na okruhu Ricarda Torma ve Valencii usedla motocyklová legenda do monopostu Mercedes W08 z roku 2017, zatímco úřadující mistr světa F1 osedlal ostrou Yamahu M1.

Byl jsem vždy velký Lewisův fanda, a teď jsem ještě zarytější. Byl to fantastický den, kdy se obě královské kategorie motorsportu nejen setkaly, ale i spolupracovaly,“ prohlásil nadšený Rossi. „Už předtím jsem se svezl ve voze F1, ale od té doby se hodně změnilo.“ The Doctor si v rozmezí let 2004 až 2010 několikrát vyzkoušel ferrari. 

Hamilton a Rossi s přilbou toho druhého

Pocit z rychlosti byl velkolepý. Odstředivé síly nebyly tak hrozné, ale potřeboval jsem určitý čas, abych si na ně zvykl. Jakmile jsem se dostal do správného rytmu, mohl jsem za to pořádně vzít. Ukrutně mě to bavilo a nechtěl jsem, aby tento den někdy skončil,“ dodal Vale.

Nakonec se jako příslovečný švec vrátil ke svému kopytu a s Hamiltonem v páru předvedli několik ukázkových kol v jedné stopě: „Valencie je náročná trať. Navíc foukal vítr. Pro Lewise to bylo obtížné, nicméně zvládl to brilantně. Na motorce měl ukázkový posed!

Hamilton se omezil na lakonické konstatování: „Bylo skvělé, jezdit spolu s Valentinem a vidět ho před sebou na stejném stroji.