Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Pérez zvažuje konec kariéry

Pérez zvažuje konec kariéry

Klíčový bude rok 2021

Rok 2022 možná bude posledním v kariéře Sergia Péreze ve F1. Do té doby má platný kontrakt s týmem Racing Point. Mexičan hodlá pokračovat pouze za předpokladu, že bude mít v rukách techniku, která mu umožní prosadit se do absolutní špičky.

Napřesrok začnu už desátou sezonu ve formuli 1. Když ale všechno poběží ve starých kolejích, nemám moc důvodů v šampionátu zůstávat,“ prohlásil Pérez. Současně vyjádřil naději, že by změny předpisů v roce 2021 mohly jeho současnou stáj přece jen katapultovat na výsluní. „Neustále se zlepšujeme,“ potvrdil. „Mnoho závodníků by bylo rádo na mém místě, zvláště za současné situace. Jsem tu tak dlouho, že už to je něco jako moje druhá rodina.

Sergio Pérez začne už desátou sezonu ve F1

Je to asi jediná naděje. V roce 2022 bude Pérezovi již 32 let a je nanejvýš sporné, zda by ho Ferrari nebo Mercedes měly chuť angažovat (stranou ponechme otázku, jestli na boj o nejvyšší příčky má Pérez po jezdecké stránce). „Pokud by se taková šance přece jen naskytla, určitě by mně v Racing Pointu nedělali potíže. Ale nejspíše nic takového nenastane. Tady je to ostatně také fantastické, mám tu zajištěnou dlouhou a dobrou perspektivu,“ vyznal se Pérez.