Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Skok o jedenáct příček vzhůru

Skok o jedenáct příček vzhůru

Ouředníček na Dakaru dohání ztrátu

Tomáš Ouředníček s Davidem Křípalem postupně likvidují ztrátu ze začátku letošní Rallye Dakar. Ve čtvrté etapě dojeli mezi automobily pětadvacátí a v celkové klasifikaci poskočili o jedenáct příček.

Mechanici přes noc vyměňovali převodovku. Dělali na ní do čtyř hodin do rána, pak mě vzbudili, ať jí jdu vyzkoušet. Tak jsem to projel, ale zjistil jsem, že se z ní stále ozývají zvuky. Ale už nebyl čas s tím něco zásadního udělat. Takže jsme odstartovali s určitými obavami, které se naštěstí nenaplnily,“ vylíčil Ouředníček neradostný začátek dne.

Po třech kilometrech jsme dojeli MAZ, který vyrážel před námi. Hrozně prášil a navíc málo foukal vítr. Museli jsme za ním proto hodně zvolnit. A pak nás předjel Martin Macík na ivecu. To už byla taková mračna, že jsme vůbec nic neviděli.“ 

Prach, prach a zase prach...

Také posádka Ultimate Dakar Racingu si „vychutnala“ kamenitý trial v závěru. „Něco neuvěřitelného. Kdyby mi někdo tvrdil, že naše auto dokáže zdolat takové překážky, tak bych mu řekl, že je blázen. Představte si zběsilé kličkování mezi ostrými skalami po velkých šutrech. Na jednom z nich jsme dokonce na chvíli uvízli. Z mého pohledu šílenství. To pořadatelé trochu přepískli. Snad chtěli, aby se rozbilo co nejvíc vozů. O to jsme šťastnější, že se nám s nepoškozeným fordem podařilo dojet do cíle. A navíc jsme neměli jediný defekt, což je zázrak,“ uvedl v průběžném pořadí jednatřicátý Ouředníček.