Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ouředníčka sestřelil nizozemský kamion

Ouředníčka sestřelil nizozemský kamion

Posádka chce ale pokračovat

Hrůzostrašný zážitek si ze šesté etapy Rallye Dakar odnesla posádka Tomáš Ouředníček – David Křípal. Jejich Ford Ranger se střetl s kamionem a byl značně poškozen. Nejdůležitější ovšem je, že oba dva jsou v pořádku.

Měli jsem skvělou rychlostku, jelo se nám nádherně. Těsně před konvem u náročného výjezdu najednou stáli pořadatelé, mávali na nás, ať hodně zpomalíme. Mě to trochu znervóznilo, rozjel jsem se pomalu a tu dunu nevyjel,“ líčil kritické chvíle Ouředníček. „Tak jsem couval zpátky. Pak jsme se rozhodli to zkusit znovu. V tom přiletěl Martin van den Brink a ustřelil nám předek. Bylo to hrozně nečekaný. Vůbec jsme netušili, že tam je. Nedal nám bohužel vědět, že je za námi, systémem Sentinel, jak je zvykem. A jel z úhlu, že nebyl vidět v zrcátkách. Auto bylo sešrotované. Vypadalo to, že to určitě nepůjde opravit. Ale pak se seběhli všichni fanoušci okolo a začali nám ochotně pomáhat. To mě zase zvedlo. Vytáhli nás na silnici a následně na benzínku.

Noční obhlídka napáchaných škod

Najednou se nám to v hlavě rozleželo, že bychom přece jen třeba mohli pokračovat, když bude druhý den volno v Rijádu. Tak jsme se nechali odtáhnout do cíle jedním ze soutěžních asistenčních trucků, což je podle regulí,“ podotkl navigátor Křípal.

V bivaku už na ně čekal Van den Brink. „Moc se omlouval. Když jsme viděli videa se srážkou, pochopili jsme, že tomu nedokázal zabránit,“ prohlásil smířlivě Ouředníček. „Hned po dojezdu nehodu nahlásil. I jeho mechanici šli na ředitelství závodu a ptali se, jak to s námi dopadlo. Z jeho strany velmi pozitivní přístup. Takže se nakonec ani na něj nemůžu zlobit.“ 

Všechno dobrý - Tomáš Ouředníček (vlevo) a Martin van den Brink si po nehodě podali ruce

Všichni členové Ultimate Dakar Racingu během soboty dřeli ze všech sil, aby vůz zprovoznili.„Ford byl silně poničený. Chyběl kus rámu, byl posunutý motor, ulomené držáky motoru, prasklá olejová vana. Do sání se dostala spousta písku. Takže není jisté, že se nám ho povede nastartovat. Ale my pro to uděláme všechno,“ prohlásil odhodlaně Ouředníček.