Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Giovinazzi téměř přišel o práci

Giovinazzi téměř přišel o práci

První polovina minulé sezony mohla být jeho poslední

Antonio Giovinazzi v první polovině sezony bodoval pouze jednou, v Rakousku si dojel pro jeden bod za desáté místo. V létě tedy šéf Alfy Romeo Fred Vasseur asi hodně přemýšlel o tom, zda si ho má v týmu nechat. Pohár ale téměř přetekl až po letní přestávce, když odpočatý Ital v předposledním kole Velké ceny Belgie havárií zahodil dva body za deváté místo. Mnoho nechybělo a byl by z týmu vyhozen. Už by pak neměl možnost dokázat své schopnosti tím, že týmu získá 13 bodů a nejednou rychlostně předčí Kimiho Räikkönena.

"Pro všechny v týmu to byl šok, byla to tehdy dobrá šance na body," řekl Vasseur v rozhovoru pro Motorsport. "Antonio se z ničeho nic objevil na dobrém místě a v jednom z posledních kol havaroval. Měli jsme s ním tvrdý rozhovor o tom, jak taková věc může rozhodnout o závodníkově kariéře. Už jsme se zamýšleli nad budoucností... O týden později jsme si měli sednout a celou situaci probrat. Naštěstí zareagoval velmi dobře."

Giovinazzi o týden později získal bod v Monze, při svém domácím závodě, ale hlavně při domácím závodě Alfy Romeo. Tím zažehnal nebezpečí bezprostřední výpovědi, kterou Alfa Romeo logicky nemohla zrealizovat před Monzou, ale až v Singapuru, daleko od italského tisku.

 V Belgii to Giovinazzi parádně zvoral