Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

O Velké ceně Číny se rozhodne v průběhu čtrnácti dnů

O Velké ceně Číny se rozhodne v průběhu čtrnácti dnů

Brawn je spíše skeptický

Během čtrnácti dnů rozhodnou FIA a Liberty Media, co provedou s VC Číny. Úřady v Šanghaji mezitím navrhly plošný zákaz konání sportovních podniků do té doby, než epidemie koronaviru ustoupí.

To samozřejmě jen posílilo spekulace, že se v Říši středu v dubnu nepojede. Mluví se však, alespoň oficiálně, pouze o odkladu, nikoliv o zrušení závodu. Tak to alespoň předestřel sportovní ředitel F1 Ross Brawn.

Pokud by skutečně došlo k tomu, že bychom v plánovaném termínu nemohli jet, pak přichází v úvahu jeho posun,“ vyjádřil se. „Necháváme si tuto možnost otevřenou.“ Kdy přesně by se náhradní víkend odehrál, Brawn nespecifikoval, jen naznačil, že „koncem roku“.

Najít díru v napěchovaném kalendáři a vyhnout se nepopulárnímu „triplu“, tedy třem pokračováním těsně za sebou, je ovšem téměř nemožné. Snad jen, kdyby se závodilo těsně před Štědrým dnem… 

Ross Brawn naznačil, že v dubnu se v Šanghaji nejspíše závodit nebude

 Brawn zdůraznil zároveň význam čínského trhu pro F1 a kategoricky vyloučil, že by se zvažovalo prohození VC Číny s některou jinou.

Momentálně to vypadá hodně špatně, až tragicky. Čekáme, jak se rozhodne promotér spolu s místními orgány. Už došlo k odvolání veřejných akcí, plánovaných na březen,“ naznačil, že k nezdolným optimistům typu Maxe Verstappena rozhodně nepatří.

Dvoutýdenní lhůta je skutečně hraniční. Po ní již by musely vyplout lodě, převážející potřebný materiál, a také se vydat do Šanghaje organizační předvoj. „Něco, jako pohonné hmoty, už byly naloženy, ale nebude žádnou katastrofou, když se opět vyloží,“ konstatoval Brawn.