Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ralf Schumacher si nemůže stěžovat

Ralf Schumacher si nemůže stěžovat

V kvalifikaci se dokázal přiblížit týmovému kolegovi.

V úvodních závodech zaostával za výkony svého týmového kolegy. Jak však sezona nabírá na obrátkách, vystupuje Ralf Schumacher nesměle ze stínu Jarna Trulliho. Úvodní kvalifikace na Grand Prix Španělska ukázala, že dokáže s italským kolegou držet krok. Pozitivní věc nejen pro fanoušky bratra sedminásobného mistra světa, ale především pro Toyotu, která má v Barceloně konečně vyrovnanou jezdeckou dvojici, o kterou usilovala.
 
Jarno Trulli po kvalifikaci prohlásil, že katalánská trať by mohla být místem, kde by jej Ralf mohl porazit. Pro Itala, který by chtěl Toyotě vybojovat první vítězství, bude zřejmě zítra nebezpečnější tentokrát ten mladší z bratří Schumacherů.
 
I sám Ralf cítí, že následující závod by mohl znamenat rozhodující krok vpřed a prozatímní čtvrté místo na startu bere jako dobrý start do zítřejšího dne. "Formu máme, můžeme se spolehnout jak na auto tak na pneumatiky, takže jsem co se týče zítřka sebevědomý."
 
Ve svém kvalifikačním výkonu však vidí ještě prostor ke zlepšení. "Se svým kolem jsem spokojený. Zajel jsem dobře a čistě. Možná jsem však byl až příliš opatrný v posledním sektoru tratě, kde foukal silný vítr. Za nejrychlejšími jsem ale zaostal nepatrně. Na pole position mi chybělo jen 75 tisícin, takže si nemůžu stěžovat," dodal s úsměvem Němec, který v současnosti žije v rakouském Salcburku.