Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Schumacher: Vyhrát bude extrémně obtížné

Schumacher: Vyhrát bude extrémně obtížné

Sedminásobný šampión věří McLarenu.

Zatímco si Fernando Alonso vychutnává atmosféru domácího závodu, je místními médii oslavován jako budoucí mistr světa. Jeho spanilá jízda posledními třemi Velkými cenami nabídla paralelu s bývalou dominancí Michaela Schumachera. Sedminásobný mistr světa by však podle svých slov byl při podobných myšlenkách opatrnější.
 
"Vím, že je toto srovnání teď populární, ale musím říci, že v tom vidím trochu problém. Je spousta dalších jezdců, kteří jsou velmi rychlí. Byla by to pro nás výhoda, pokud bychom získali více bodů než Fernando, ale jsou zde i ostatní, kteří budou dle mého názoru bojovat o titul," varuje Schumacher. "Stále věřím, že McLaren bude mít velkou šanci."
 
Nad šancemi Ferrari však zatím stále visí velký otazník. Sama hvězda stáje z Maranella je ve svém hodnocení opatrná. "Na jedno kolo nejsme dost rychlí, ale mám radost z našich výkonů v závodech, kde býváme daleko silnější." Jedním dechem však dodává: "Při delších vzdálenostech se ukáže naše síla, ale nejsme zase tak výrazně lepší v porovnání s ostatními. Vyhrát tedy bude extrémně obtížné, ale při závodění není nikdy nic jisté."