Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Ocon s Verstappenem uzavřeli mír

Ocon s Verstappenem uzavřeli mír

Spor skončil potřesením rukou

Předloni během Velké ceny Brazílie došlo k neobvyklému incidentu. Nejspíš si vzpomenete, jak se Esteban Ocon na nových pneumatikách pokusil předjet vedoucího Maxe Verstappena, za kterého v boxech spadl o celé kolo, aby se pak mohl pustit do pronásledování soupeřů ve své váhové kategorii. Jenže to Verstappena mohlo stát cenné vteřiny, proto Francouzovi nedaroval ani centimetr navíc. Výsledkem byla kolize, která Verstappena a tým Red Bull nejspíš připravila o vítězství.

Incident měl nepěknou dohru při povinném vážení jezdců po závodě. Rozzlobený Nizozemec párkrát strčil do nebránícího se Ocona. Ocon dostal od sportovních komisařů trestné sekundy za zavinění kolize, Verstappena čekaly veřejně prospěšné (respektive FIA prospěšné) práce. Byl to předposlední závod sezony a Ocon loni na startech velkých cen chyběl, takže spor zůstal otevřený. Teprve minulý týden v Barceloně se oba kohouti nechali vyfotografovat při podání rukou.

"Profesionální závodník nepotřebuje žádné zbytečné problémy navíc," vysvětlil Ocon, jenž bude letos závodit za tým Renault. "Co se tehdy stalo, stalo se. Příště se toho musíme vyvarovat. Když proti sobě závodíte, může vzniknout napětí, ale nemůžete se přestat vzájemně respektovat. To je důležité."

Ocon má jiné starosti, spor s Verstappenem hodil za hlavu