Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

McLaren nenastoupí do VC Austrálie!

McLaren nenastoupí do VC Austrálie!

Test člena týmu potvrdil koronavirus

McLaren oznámil, že se nezúčastní Velké ceny Austrálie. Důvodem je koronavirus, jenž byl potvrzen u jednoho z členů týmu přítomných v Melbourne.

"McLaren Racing oznámil svou neúčast ve Velké ceně Austrálie 2020, jelikož člen týmu měl pozitivní test na koronavirus," píše se v tiskové zprávě.

"Člen týmu byl testován a izolován, jakmile se u něj projevily symptomy. V současnosti je již v péči místního zdravotnictví. Tým byl na takovou situaci připraven a svého zaměstnance bude nadále podporovat během karantény. Tým plně spolupracuje s místními úřady, aby jim pomohl s prošetřením a analýzou situace. Zak Brown, výkonný ředitel McLaren Racingu, a Andreas Seidl, šéf týmu McLaren F1, dnes večer (časový posun, pozn. red.) o tomto rozhodnutí informovali formuli 1 a FIA. Rozhodnutí bylo učiněno vzhledem na naši odpovědnost vůči zaměstnancům a partnerům týmu, ale i vůči soupeřům, fanouškům formule 1 a všem ostatním zúčastněným."

McLaren nezveřejnil pozici, na níž pracuje nakažený, ale Carlos Sainz a Lando Norris ve čtvrtek v karanténě nebyli, takže o ně se nejedná.

Dobrá zpráva přišla z tábora Haasu. U něj bylo podezření na koronavirus u čtyř zaměstnanců a nepotvrdilo se ani jedno. Nakonec to ale z pohledu závodění nemusí nic znamenat, jelikož je dost dobře možné, že ostatní týmy budou k McLarenu solidární a závod bude, i vzhledem k nátlaku ze strany jezdců, zrušen.

Oranžový vůz tento víkend na trati určitě neuvidíme. Foto: McLaren

Zdroj: McLaren