Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Život v Itálii je děsivý, přiznává Tost

Život v Itálii je děsivý, přiznává Tost

Z Faenzy je město duchů

Šéf týmu AlphaTauri Franz Tost se podělil o své první dojmy po návratu z Austrálie do Itálie. Ještě před ním ale musel vyřešit otázku, jak se celý závodní tým vrátí domů v době, kdy měl být v Melbourne.

"Museli jsme překonat nejednu překážku," začíná své vyprávění Tost v rozhovoru pro SpeedWeek. "Itálie do té doby zrušila téměř všechny lety do Boloně, takže jsme nemohli letět přímo. Většina týmu letěla z Melbourne přes Dubaj do Nice a do Faenzy se pak dostala autobusem.

Já jsem měl to štěstí, že jsem chytil letadlo z Dubaje do Říma. Pokud se nemýlím, byl to jeden z posledních letů do hlavního města. Nebylo snadné dostat tým domů do Itálie, ale povedlo se nám to. Dnes je již celý v Itálii. Bylo jasné, že každý, kdo byl v Austrálii, bude muset projít karanténou, abychom neriskovali rozšíření nákazy v naší továrně.

Když jsem pak jel z Říma do Faenzy, což jsou asi tak dvě hodiny, potkal jsem odhadem dvacet aut. Dálnice byla prázdná. I teď máme prázdné ulice, lidé tráví celé dny doma. Platí zákaz vycházení, z domu se chodí pouze pro potraviny, do lékárny, k doktorovi nebo do práce. Celé je to hodně děsivé. Podíváte z okna na ulici a nikde nespatříte živáčka. Jsme zvyklí, že sem cizinci jezdí na dovolené a samotní Italové jsou moc společenští lidé. Teď to tady vypadá jako město duchů."

Italská města zejí prázdnotou jako tribuny během zimních testů. Foto: AlphaTauri

Zdroj: FORMULE.cz