Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ekologicky smýšlející Hamilton do formule E?

Ekologicky smýšlející Hamilton do formule E?

Tak to zase ne, vrcholem motorsportu zůstává F1

Je známo, že Lewis Hamilton se pokouší o uhlíkově neutrální život, mění desetiválce za elektromotory, snaží se méně cestovat letecky a také věří, že v budoucnu vznikne něco jako FE1, tedy elektrická formule 1. Když ho tak nadchla elektřina, a když mu končí smlouva s týmem Mercedes ve F1, může přece přestoupit do formule E a pomoci ji ještě více zpopularizovat. Nebo ne?

"Soutěžím na vrcholu motorsportu a formule E v dohledné době jím nebude. A já chci závodit na nejvyšší úrovni," řekl britský závodník, šestinásobný mistr světa. "Z tohoto důvodu si neumím představit, že budu závodit ve formuli E, ale dokážu si představit, že bych dělal něco za oponou. Líbí se mi myšlenka této série a její poselství.

Nikdo neřekl, že je jednoduché orientovat se v Hamiltonových názorech a hodnotovém žebříčku. A každý člověk může změnit názor. Ani ne před rokem a půl třeba ještě nad elektromotory otevřeně krčil nosem.

"Samozřejmě, je v tom určitý vnitřní rozpor. Výfukové plyny z našich vozů určitě nijak neprospívají životnímu prostředí, a to mi dělá starosti. Na druhou stranu, miluji spalovací motory, jsem blázen do benzinu. A nemyslím si, že bych někdy mohl být blázen do elektřiny. Doufám, že dokud budu závodit, bude se používat nějaký druh spalovacího motoru s alespoň nějakým zvukem,“ prohlásil Hamilton na konci roku 2018.

Lewis Hamilton na akčním víkendu v Japonsku

Dodržování uhlíkové neutrality musí být pro Hamiltona velmi těžké. Foto: Mercedes

Zdroj: FORMULE.cz