Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Boullier má plán na zlepšení okruhu Paula Ricarda

Boullier má plán na zlepšení okruhu Paula Ricarda

Oznámení bylo na spadnutí, když se začaly rušit závody

Velká cena Francie 2020 je v kalendáři stále naplánována na 28. června. Pokud by se v něm nic nezměnilo, byla by to druhá velká cena sezony. Pokud by Montréal z kalendáře vypadl a žádný okruh by nespěchal otevřít sezonu, zůstala by tato čest okruhu Paula Ricarda. Ředitelem francouzské velké ceny je Éric Boullier, bývalý šéf týmu McLaren. Ani on neví, jestli se závod pojede, Francie má teď jiné problémy.

"Nikdo teď nemůže plánovat tři měsíce dopředu," vysvětluje Boullier v rozhovoru pro Canal+. "Všichni víme, že lidé nyní myslí na jiné věci než jsou vstupenky na závod formule 1. Šampionát F1 nelze srovnávat ani s tak jedinečným závodem, jakým je 24 hodin Le Mans (jenž již dostal nový, zářijový termín). Zůstáváme ve střehu, protože absolutní prioritu má bezpečnost. Při nejhorším možném scénáři budeme lidem vracet peníze, plnou cenu vstupenky."

Boullier chtěl přitom po VC Austrálie oznámit, že okruh začíná s malou přestavbou, která by mohla přinést velkou změnu k lepšímu. Vzhledem k situaci se s velkou pravděpodobností vše odkládá na příští rok.

"Krátce po vypuknutí problémů s pandemii jsme chtěli oznámit pár změn týkajících se závodů v letech 2020, 2021 a 2022. Nalezli jsme řešení, které by mělo efektivně pomoci s předjížděním."

Změny se týkají části okruhu mezi první a čtvrtou zatáčkou. Tato sekce by se měla zrychlit a přibude minimálně jedno tvrdé brzdění z vysoké rychlosti, což bude to zmíněné místo, ideální k pokusu o předjetí soupeře.

Francouzský okruh čeká série změn, další mají být hotovy spolu s novou generací vozů v roce 2022. Foto: Paul Ricard

Zdroj: FORMULE.cz