Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen spoléhá na vysokou maximálku

Verstappen spoléhá na vysokou maximálku

Dokáže mu Pérez nějak pomoci?

Ferrari jelo včerejší kvalifikaci na Leclerca a vyplatilo se, vyneslo mu to pole position. Dnes však bude mít při startu do závodu týmového kolegu daleko vzadu a za zády oba jezdce Red Bullu. To je velká strategická nevýhoda a jeho vozu také klesne maximální rychlost na rovinkách, když mu nebude mít kdo rozrážet vzduch. Max Verstappen, startující ze druhého místa, proto vidí dobrou šanci na vítězství.

Zdá se, že jsme opět velmi rychlí na rovinkách, což je příjemný bonus. Musíme se podívat na naši celkovou rychlost na rychlých okruzích, v rychlých zatáčkách vždy zaostáváme za Ferrari, nezávisle na tom, jaké zadní křídlo použijeme. Ovšem je tady strašné vedro, v závodě nebude nikdo moci v rychlých zatáčkách tlačit tak jako v kvalifikaci, jinak prohřeje pneumatiky. Takže doufám, že maximální rychlost stoupne na ceně a možná mi ještě pomůže i DRS,“ řekl Nizozemec.

Otázkou bude, jestli se Leclerc skutečně musí kromě Verstappena obávat i druhého jezdce Red Bullu. Sergio Pérez ani v jednom ze čtyř tréninků nebyl mezi čtyřmi nejrychlejšími, nedařilo se mu dostat pod kontrolu teplotu pneumatik, proto byl po kvalifikaci velmi rád i za zisk třetí pozice.

Od začátku víkendu jsme nepřestali dělat změny v nastavení vozu,“ vysvětloval Pérez po kvalifikaci. „Je extrémně horko a mně to teplo z nějakého důvodu dělalo velké problémy. Co se týče přípravy na kvalifikaci, tak tohle byl asi můj nejhorší víkend. Takže třetí místo beru jako slušný výsledek.

Zapojí se Pérez do boje s Leclercem o vítězství, nebo budeme svědky duelu? Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Red Bull