Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Co včera brzdilo Verstappena?

Co včera brzdilo Verstappena?

RB18 opět nespolupracuje.

Red Bull po VC Rakouska optimisticky prohlásil, že vůz Ferrari byl na Red Bull Ringu evidentně rychlejší pouze proto, že domácí tým netrefil správné nastavení.

Nebylo to všechno jen o práci s pneumatikami. Styl, jakým jsme vůz nastavili, ale nejen jak jsme ho nastavili ale i jaké díly jsme na něj nasadili, prostě to dohromady nakonec nebylo vhodné pro Red Bull Ring. Přišli jsme na to pozdě,“ řekl už ve Francii Max Verstappen. „Věřím, že s tímto poznatkem budeme nyní silnější a opět konkurenceschopnější.

V pátek však Red Bull konkurenceschopně nevypadal, hlavně odpoledne, kdy Carlos Sainz zrychlil natolik, že Verstappenovi ve srovnání nejlepších dosažených časů nadělil polovinu vteřiny.

Druhý trénink nám moc nevyšel,“ přiznal úřadující šampion. „Nenašli jsme správný balanc. Vyzkoušeli jsme pár věcí, takže musíme studovat data a najít před třetím tréninkem nějaké lepší nastavení. Delší stinty nebyly zas tak špatné, přestože pneumatiky se velmi přehřívaly a skrze to je obtížné dělat další srovnání. Takže máme na čem pracovat.

Druhý trénink v podání Sergia Péreze byl ještě podstatně horší, s ještě o vteřinu horším časem.

Měli jsme nějaké technické problémy, ale nic závažného. Zdrželo nás to, takže jsme měli jen velmi krátký stint na měkkých pneumatikách. Škoda, ale stalo se. Samozřejmě nejsem teď s vozem sžitý tak, jak bych chtěl. Musíme to zlepšit,“ řekl Mexičan.

Red Bull včera na Paul Ricard někde zabloudil. Foto: Red Bull

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Red Bull