Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

U Red Bullu převládl optimismus

U Red Bullu převládl optimismus

Nadějně to vidí i o sekundu pomalejší Pérez.

Vozy F1 včera zavítaly na Okruh Paula Ricciarda a Sergio Pérez byl, jako zatím většinu pátků, pomalejší týmového kolegy. V prvním tréninku to ještě byly pouze tři desetiny sekundy, odpoledne již celá sekunda. Přesto zůstává vítěz VC Ázerbájdžánu optimistou.

"Měl jsem dost smůlu, že jsem narazil na hustý provoz," vysvětluje Mexičan. "Proto to v tabulce vypadá hůře, než je skutečnost. Vypadá to, že budeme na špici, nebo alespoň velmi blízko, Max měl velice dobrou rychlost. Během tréninku jsme zkoušeli dělat změny, takže potřebujeme analyzovat a vybrat si správný směr. Tohle je prostě velmi odlišná trať od Baku, ale platí, že vozu rozumím čím dál lépe."

Max Verstappen je právem optimistický, zajel nejrychlejší kolo dne, byť pouze o 0.008 sekundy rychleji než Valtteri Bottas z Mercedesu.

"Na konci dne jsme již byli opravdu dobří, je vidět dobrý progres," řekl vedoucí jezdec aktuálního pořadí šampionátu. "S prvním tréninkem jsem nebyl zcela spokojen, stejně jako se začátkem druhého. Na druhé sadě pneumatik jsem ale našel jistotu a začal mít z vozu dobrý pocit.

Není to tady jednoduché. Okolí trati je hodně otevřené a je dost větrno, takže není snadné poskládat dobré kolo. Vítr je navíc proměnlivý, takže v jednom kole jako by se nic nedělo a v dalším už je problém trefit správnou rychlost na vrcholu zatáčky. Ale podmínky jsou pro všechny stejné. Nevíme, jak na tom budeme v sobotu, týmy zpravidla odvedou hodně práce v noci."

Verstappen nevykročil správnou nohou, ale na konci dne byl nejrychlejší. Foto: Red Bull

Zdroj: f1i, úvodní foto: Red Bull