Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari se obětovalo pro F1

Ferrari se obětovalo pro F1

Nepovedené auto musí používat i napřesrok

Podle šéfa Scuderie Ferrari Mattia Binotta nepřinesl odklad zavedení nových technických pravidel jeho týmu nic dobrého.

Když se podíváme na základ současného vozu a výsledky předsezonních testů, není to pro nás žádnou výhodou,“ vyjádřil se v rozhovoru pro Sky Italia. „Nebylo to lehké rozhodnutí, ale museli jsme ho udělat. Nacházíme se v mimořádné době a je to signál rozumného vývoje v budoucnosti.“ Binotto tím nepřímo přiznal, že aktuální monopost SF1000 se podle všeho moc nepovedl. 

Binotto by do sezony 2021 nastoupil raději s jiným autem. Foto: Ferrari

Napřesrok se pojede v zásadě se stejnými auty jako letos. Rozsah povolených úprav není však ještě přesně definován. „Budou se týkat zejména aerodynamiky,“ uvedl Binotto. „Momentálně jednáme s FIA a ostatními týmy, abychom si ujasnili, co všechno zůstane zmrazené a co se uvolní. V každém případě potřebujeme zachovat DNA formule 1, která je především soubojem na konstrukčním poli.

Řeč přišla i na odvolanou VC Austrálie: „Naše pozice byla zcela jasná. Nehodlali jsme se závodního víkendu zúčastnit, pokud by došlo k situaci, že bude ohrožena bezpečnost našich spolupracovníků. Proto jsme už v noci ze čtvrtka na pátek (tedy po oznámení McLarenu, že odstupuje), sdělili Charlesovi a Sebovi, že mohou odletět domů.

Zdroj: FORMULE.cz