Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Chystá se Wolff prodat svůj podíl v Mercedesu?

Chystá se Wolff prodat svůj podíl v Mercedesu?

Investorský vstup do Aston Martinu stále nepopřel

Kolem případného přechodu dosavadního šéfa motorsportu Mercedesu Tota Wolffa k zanedlouho již konkurenčnímu Aston Martinu přibývá otazníků.

Všechny zúčastněné strany totiž usilovně mlží. Poté, co Wolff popřel, že by měl být jmenován generálním ředitelem britské automobilky, zareagovalo její mediální oddělení na všetečné otázky novinářů lakonickým „bez komentáře“. Pouze odkázalo na výrok nového předsedy představenstva Lawrencea Strolla (který se obrnil naprostým mlčením), že se snaží zajistit dostatek finančních prostředků pro zajištění budoucnosti firmy.

Znamená to, že kanadský byznysmen shání další investory. A nikdo nepopřel, že nabídku neobdrželi také Wolff a jeho obchodní partner Dany Bahar. 

Budou si stříbrné šípy hledat nového šéfa? Foto: Mercedes

Konsorcium kolem Strolla získalo určitou část akcií v Aston Martinu,“ vyjádřil se Wolff v rakouské televizi ORF. „To je finanční operace. Ale o nějaké výkonné funkci pro mě nebyla řeč.“ To samozřejmě umožňuje různé výklady.

Současně připustil, že diskutuje se svým nadřízeným Olou Källeniusem, jenž stojí v čele koncernu Daimler, o tom, „jak pokračovat dále“. „Platforma (tj. účast ve F1) je pro Mercedes po marketingové stránce užitečná. Vše nasvědčuje tomu, že i v příštích letech budeme na ní spolupracovat,“ dodal.

Současně se ovšem rozneslo, že se pokouší najít kupce pro svůj třicetiprocentní podíl ve stáji Mercedes ve formuli 1...

Zdroj: FORMULE.cz