Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Racing Point zaměstnává zázračné fotografy

Racing Point zaměstnává zázračné fotografy

Padělatelská dílna ve formuli 1?

Šéf Renaultu ve F1 Cyril Abiteboul si zase neodpustil jízlivosti na adresu „růžového mercedesu“, tedy Racing Pointu RP20.

Ani Strollův tým nemohl popřít, že vizuální podoba jeho vozu s loňským mistrovským monopostem je nápadná. Auto navíc během předsezonních testů v Barceloně solidně fungovalo. Kolem celé záležitosti se tudíž rozproudila živá debata. Není divu, že prim v ní hrál právě Abiteboul, jehož stáj se rychlými racing pointy cítí být bezprostředně ohrožena.

Mají skvělé fotografy, o tom nemůže být pochyb,“ vysekl konkurentovi nezvyklou poklonu v rozhovoru pro Canal+. Narážel tím na tvrzení Racing Pointu, že jediné, co z Mercedesu W10 měl k dispozici, byly jeho snímky. To samozřejmě není v rozporu s předpisy. Případné předání i jen části konstrukční dokumentace už ano.

Abiteboulovi leží růžový mercedes pořád v žaludku. Foto: Renault

Je možné s využitím pouze veřejných zdrojů odvést tak přesnou a efektivní práci?“ položil Abiteboul řečnickou otázku. „V tuto chvíli k tomu už nechci nic dodávat, ale je to něco, nad čím kroutíme hlavami.

Renault chystal na Racing Point protest už v Melbourne. Ze známých důvodů k tomu nedošlo. Abiteboul nicméně potvrdil, že záležitost je pořád otevřená. „Za tu dobu, co působím ve formuli 1, je to poprvé, kdy je někdo hrdý na něco, co jen prostě okopíroval. Je to podobné, jako kdyby se falzifikátor chlubil padělaným uměleckým dílem,“ použil pozoruhodné přirovnání.

Zdroj: FORMULE.cz