Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Rowland se opřel do Hamiltona

Rowland se opřel do Hamiltona

O pomoci mladým pouze mluví, přitom by stačilo pohnout prstem

Lewis Hamilton by mohl reálně pomáhat mladým závodníkům s horším finančním zajištěním, ne o tom jenom mluvit. Vyzval ho k tomu Oliver Rowland, aktuálně závodící ve formuli E.

V podcastu Inside Electric Rowland řekl, že je na***** vždy, když některá z nejznámějších tváří světového motorsportu vypráví o potřebě podpořit mladé závodníky v motokárách a v nejnižších sériích. Přitom by stačilo málo, aby někomu skutečně pomohli.

Rowland závodil v GP2 i F2 a otestoval také vůz Williamsu, na start velké ceny se ale nedostal. Nyní závodí za Nissan v šampionátu elektrických monopostů, ale má i vlastní motokárový tým Oliver Rowland Motorsport, jehož prostřednictvím se snaží pomáhat.

"Já dobře vím, kolik peněz potřebujete sehnat na provoz motokárového týmu," říká 27letý Brit. "Někteří lidé tvrdí, že motokárové závody by se měly zbavit týmů, že by pak závodění bylo levnější. Je ale třeba říci, že týmy jako ten můj umožňují jezdci rozvíjet jeho schopnosti mnohem rychleji, než by to dokázal sám. V Británii má motorsport moc dobré podhoubí, díky tomu se chlubíme tak kvalitními mladými závodníky. Takže to není tak jednoduchá otázka.

Já občas někoho sponzoruji nebo podám pomocnou ruku. Je pár způsobů, jak mohu pomoci. Zdaleka nemám takové možnosti jako kluci ve F1, ale občas sáhnu do kapsy a pomohu jezdci, který si to podle mě zaslouží a nemá prostředky k postupu na vyšší úroveň. Pak mě dost na****, když lidé v médiích mluví o tomto problému, ale nepohnou prstem.

Kupříkladu Lewis před pár měsíci mluvil o mladých v motorsportu. I kdyby nějakému projektu jen propůjčil své jméno, stačilo by to. Tři, čtyři z nejtalentovanějších jezdců by se díky tomu udrželi nad vodou. Pak by si už sponzory našli i sami. Nic by ho to nestálo. A kdyby s nimi zašel za sponzory... Opravdu s minimem námahy by mohl vygenerovat statisíce liber pro ty, kteří to v motokárách potřebují."

Hamiltonovi by stačilo lusknout prsty a roční rozpočet v motokárách by byl na světě. Foto: Mercedes

Zdroj: FORMULE.cz