Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Brown chce s Binottem debatovat o etice

Brown chce s Binottem debatovat o etice

McLaren a Ferrari opět na nože

Přišel vám nový spor o právo veta pro Ferrari, které stojí proti většině týmů, jako oprášení starých dobrých časů? Tak to si rádi přečtete o nejnovějším slovním ataku Zaka Browna. Šéf McLarenu zpochybňuje etiku Ferrari v kauze tajné dohody s FIA. Jean Todt se již vyjádřil, že by dohodu týkající se legálnosti loňských motorů Ferrari rád odtajnil. Už o to Ferrari dokonce požádal, ale Maranello odmítlo. McLaren versus Ferrari jako za časů Rona Dennise a Luky di Montezemola?

"Etika? Já jsem pro všemi deseti!" prohlásil Brown poté, co se doslechl, že Ferrari odůvodňuje blokování snížení rozpočtového stropu etickými závazky vůči zaměstnancům, z nichž by muselo část propustit nebo je požádat o souhlas se snížením platu.

"A když je řeč o etice, bylo by skvělé, kdyby se s námi Mattia (Binotto, šéf Ferrari) podělil o detaily tajné dohody týkající se stažení obvinění z podvodu v případě motorů Ferrari. FIA tvrdí, že ona s tím nemá problém. Takže když budeme debatovat o etice a transparentnosti, tak tím můžeme začít."

Skupinu týmů požadující zveřejnění dohody Ferrari s FIA dal na začátku roku dohromady Mercedes, který se ale pak bez vysvětlení stáhl do neutrality. Proti Ferrari brojí Red Bull, tvrdící, že pokud se loni nečistým způsobem dostalo na druhé místo v Poháru konstruktérů, obralo ho o 20 milionů dolarů. A část těchto peněz by byla ve formě odměn vyplacena jeho zaměstnancům...

Bohaté týmy Mercedes, Ferrari a Red Bull však mají společný zájem nepustit rozpočtový strop příliš nízko, což dává šéfovi McLarenu, loni čtvrté nejsilnější stáji, šanci postavit se do čela seskupení středních a menších účastníků šampionátu.

Binotto a Brown vedou dva nejstarší týmy do nového boje o budoucnost F1. Foto: Ferrari

Zdroj: FORMULE.cz