Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Belgická vláda kývla na velkou cenu ve Spa

Belgická vláda kývla na velkou cenu ve Spa

Samozřejmě jako závod duchů

Důležitý krok na cestě ke konání VC Belgie 30. srpna udělali její organizátoři. Dohodli se totiž se svojí vládou, že jim závod povolí.

V zemi do 31. srpna platí zákaz pořádání hromadných akcí. Jenže nikdo nespecifikoval, co si pod tímto pojmem představit. „Týká se to účasti pěti set lidí? Tří tisíc? Nebo například pěti tisíc?,“ rozčiloval se před měsícem obchodní ředitel VC Belgie Stijn de Boever.

Nyní mohl s úlevou konstatovat: „Konečně jsme z příslušných míst dostali zelenou. Už předtím jsme uzavřeli rámcovou dohodu s formulí 1. Chyběl nám ale úřední souhlas.“ 

Eau Rouge ožije i letos, jen ty tribuny vpravo zůstanou prázdné. Foto: Renault

Půjde samozřejmě o víkend bez diváků. Ti, kteří si již zakoupili vstupenky, si je podle vlastní úvahy buď nechají pro příští rok, nebo dostanou peníze zpátky. Celkové množství přítomných osob nemá překročit tisícovku.

S Liberty Media je domluveno, že rezignuje na licenční poplatek. „Region se bude na pořádání podílet, neposkytne však žádné finanční prostředky,“ zdůraznil De Boever.

Zároveň naznačil, že hodlají z velké části aplikovat model, připravený pro rakouskou velkou cenu. „Každý tým vytvoří svoji vlastní rodinu, která se nebude stýkat s jinými,“ uvedl.

Zdroj: FORMULE.cz